News

Q&A with Juan

Ragna Margarita

16/07/15
Een paar maanden geleden is ons team versterkt door Juan, een gepassioneerd iOS developer met een grafische achtergrond. Om hem wat beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

1. Wat trok je aan om bij TWC te komen werken?
Ik keek naar verschillende bureaus in de randstad en kwam daarbij TWC tegen. Ik was meteen geïnteresseerd vanwege de solide technische achtergrond van dit bureau, niet alleen voor wat betreft mijn eigen expertise op het gebied van Mobile, maar ook en juist vanwege technieken voor platformen als TV. Ik vind het heel aantrekkelijk om te werken met technologieën die raken aan de privé levens van mensen en die onderdeel uitmaken van hun dagelijkse routine.

2. Op welk werk ben je het meest trots en waarom?
Voordat ik bij TWC kwam werken, werkte ik aan de iPad app Pointers. De Pointers app had wat opstart problemen vanwege de ambitieuze technische doelstellingen, maar na een doordachte re-imagination [wat is hiervan de vertaling?]en het talent van een paar van de beste designers en backend developers waarmee ik heb mogen werken, was ik erg trots op de nieuwe versie die als het goed is binnenkort uitkomt (versie 2). Tijdens het testen van de prototypes was ik aangenaam verrast door de slimme aanbevelingen van de app en hoe deze inspeelt op content waarin ik interesse zou kunnen hebben. Er is hier behoorlijk goed werk afgeleverd.
Pointers
juan_pointers
3. iOS of Android?
Als developer ben ik van huis uit een groot iOS fan. Ik ben al jaren enorm onder de indruk van de algehele duidelijkheid van de soft- en hardware architectuur en van de solide ontwikkel tools, die er vroeger uitsprongen in vergelijking met Android’s meer open maar chaotische benadering. Ik was ook, net als de rest van de branche, onder de indruk van Apple’s visionaire benadering van design, met name in de eerste helft van de jaren 2000.

Dat gezegd hebbende, begin ik Android nu ook leuk te vinden omdat ze serieus werk hebben gemaakt van hun probleem issues, zoals fragmentatie en de aanvankelijke inferioriteit van hun ontwerp en ontwikkel tools. Het huidige Android is erg fijn om mee te werken en dat zie je terug in de Mobile markt. Ze moesten van ver komen op het vlak van material design, maar wat ze nu hebben is zonder twijfel erg indrukwekkend, aantrekkelijk en één geheel. Ik vind alles wat er met KitKat en daarna gebeurd is een goede ontwikkeling. Daarnaast wekken spannende nieuwe platformen zoals Android TV mijn interesse omdat ze de grenzen tussen verschillende toepassingen vervagen. Ik moet zeggen dat ik ze allebei op de voet volg en dat ik beide platformen als even belangrijk zie, elk met hun eigen sterke en zwakke punten.

4. GoT of Homeland?
Je hebt de verkeerde voor je. Probeer eens ‘Louie’, ‘Maron’ of ‘Bojack Horseman’ te vragen.

5. Hoe ziet de wereld van TV er over een paar jaar uit?
Naar mijn bescheiden mening moet er nog steeds veel gebeuren in de TV branche, zowel aan de aanbod-kant als op technisch vlak. Ik zie dat dit voortkomt uit een bepaalde tegenzin om mee te veranderen met elke technische revolutie die de boel weer op z’n kop zet. Ik heb zelf niet eens een TV en ik weet dat ik niet de enige ben....maar dat betekent niet dat ik geen “TV” kijk. Zoals Rehash uit Southpark zegt (Seizoen 18, aflevering 9): “de woonkamer sterft uit”.

Dit betekent voor mij dat ik TV programma’s kijk die me interesseren en wanneer ik er de tijd voor heb. Dit is naar mijn mening iets dat de TV branche nog niet helemaal heeft begrepen. Daar komt bij dat TV big business is, waar de gevestigde spelers verhinderen dat minder main stream aanbod of aanbod dat niet direct wordt begrepen (door de generatie die aan de touwtjes trekt), bij het grote publiek terecht komt. De macht concentreert zich vaak ook waar content geografisch gezien beschikbaar is, hetgeen logisch is vanuit het winst perspectief van de producent, maar voor de consument er niet toe doet. Tot slot is de hardware die voor TV uitzendingen zorgt, dringend aan vernieuwing toe. En dan heb ik het niet over een nieuw scherm dat in zo’n super extra hoge resolutie toont dat het menselijk oog het verschil bijna niet ziet of 3D of andere nieuwe features.

Beetje bij beetje zie ik op al deze fronten verandering. Over een paar jaar zie ik een herboren TV aanbod waarbij ik kan kiezen wat ik wil kijken en wanneer ik het wil kijken op de hardware van mijn keuze. Geen ‘mitsen en maren’, geen vragen. Eigenlijk gebeurt dit op een bepaalde manier al. Ik vind het ook goed om te zien dat belangrijke en invloedrijke content afkomstig is van anderen dan de traditionele aanbieders en dat verhalen vertellen door middel van visuals weer wordt ingegeven door de wens om kwalitatief goede verhalen te vertellen, vervelings-management en talent. Op technisch gebied verandert er ook het één en ander. Ik vraag me alleen af of dit nog onder de noemer “TV” valt. Of misschien moeten we de betekenis van dat woord eens bijstellen.

TV is immers allang niet meer de 3 kanalen die iedereen had toen ik een kind was....en dat is waarschijnlijk een goede ontwikkeling.

News

We are hiring!

14 Apr 2016

RTI

29 Sep 2015

NOS Journaal App

18 Sep 2015