Innovation

RTI

Max Pinas

29/09/15
TWC, het toonaangevende connected TV bureau in Nederland, heeft een context-aware Real Time-Informatie (RTI) platform gelanceerd dat de kijkervaring van de gebruiker van televisie en gestreamde media revolutionair verandert. Het nieuwe platform maakt het voor televisieomroepen, content producenten en kabelexploitanten mogelijk om hun gebruikers actief te laten kijken en hen gepersonaliseerde content aan te bieden. Voor deze belanghebbenden is er bovendien grote toegevoegde waarde: hernieuwde ontdekking en ontsluiting van relevante content uit hun - op dit moment grotendeels onbenutte – media archieven.

Real-time informatie boeit en betrekt de kijker op het belangrijkste moment: in real time, persoonlijk en op clip- of scène-niveau. Hiermee wordt een diepere en rijkere kijkervaring gecreëerd.

Het RTI platform is gebaseerd op state-of-the-art taal- en spraakanalyse technologieën die zijn ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met TWC. Het gaat om drie hoofdfunctionaliteiten:

1. Real-time media tag Televisie en gestreamde media worden volledig geautomatiseerd getagd, waardoor - zonder tussenkomst van een editor - rijke metadata met een tijdstempel ontstaan voor live content en archieven.

2. Real-time media match Media wordt gematcht met content in archieven waardoor er relevante video’s en andere content op clip- en op scène-niveau ontsloten kunnen worden

3. Real-time media search Doorzoek live, on-demand of catch-up media op zoekterm of onderwerp. Zoekresultaten bestaan uit scènes, clips of programmas met jump-in points.

A screenshot of the app, giving relevant videos's during a news broadcast.
hbb_nos_nieuws
“Het Real-time informatie platform is een schot in de roos als het gaat om de strijd om de aandacht van de kijker in het huidige, uitdagende en chaotische, multiscreen televisielandschap. We vinden het niet erg dat de kijker wordt afgeleid terwijl hij naar onze content kijkt, zo lang hij maar geboeid blijft binnen ons domein” zegt Lara Ankersmitt, hoofd van NOS Digital, Nederland’s grootste publieke broadcaster.

Binnen het nationale onderzoeksprogramma COMMIT, hebben TWC en de UvA samen een nieuwe technologie ontwikkeld om live televisie te verrijken.

News

We are hiring!

14 Apr 2016

NOS Journaal App

18 Sep 2015

Q&A with Juan

16 Jul 2015